המסמך מפרט הנחיות דירוג המשמשות ככלי עזר ליישום מדויק ועקבי של מאמר המתודולוגיה "שימוש בדירוגים בקבוצת ה-CC וה-CCC" שפורסם ב- 1 לאוקטובר 2012, על דירוגים של עסקאות מימון מובנות.
המאמר מפרט את אופן ניתוח הסיכונים המשפטיים בדירוג של עסקאות מובנות
דירוג האשראי של מרבית עסקאות המימון המובנה נמוך מדירוג האשראי של המדינה בה הן נעשות. עם זאת, ישנם מקרים שבהם עסקאות מימון מובנה עם מאפיינים ייחודיים יכולות להיות מדורגות מעל המדינה, בכפוף לעמידה בתנאים מסוימים. המאמר מתאר תנאים אלה.
המאמר מפרט את המתודולוגיה לדירוג עסקאות מימון מובנה גלובליות הכוללות סעיפים לשינוי מפל התשלומים או למכירת בטוחות במקרה של כשל פירעון לא מוניטרי (EOD).
מאמר זה מרכז את המתודולוגיה וההנחות שלנו להערכת איכות האשראי של עסקאות איגוח חייבים שאינם קשורים לנכסי נדל"ן, וקשורים לתחומי איגוח שונים כגון הלוואות לרכב, כרטיסי אשראי, הלוואות לסטודנטים, הלוואות צרכניות שאינן מגובות נכסים וכו' (ABS - Asset Backed Securities).
מאמר זה מציג את המתודולוגיה להערכת הסיכון התפעולי אשר קיים בעסקה הנובע מן העובדה שבעסקה קיימים צדדים שונים, המספקים שירות חיוני למנפיק. כאשר אנו מעריכים שקיים סיכון תפעולי אשר עלול להוביל לחוסר יציבות באיכות השירות ובהתאמה ליכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה, מתודולוגיה זו קובעת חסמים לדירוג אשר משפיעים על דירוג האשראי הפוטנציאל המרבי שניתן להגיע אליו בעסקת האיגוח.
המאמר מעדכן את חלק הערכת סיכון שרת העסקה (servicer) במתודולוגיה לדירוג עסקאות מימון מובנה, ומתמקד בסיכון ספציפי הקשור בשימוש לא מאושר שהשרת עלול לעשות בכספים המיועדים למשקיעים.
ביום 29 ביולי, 2013, שינתה Standard & Poor's Maalot את הסימון של כל העסקאות המובנות שהיא מדרגת מ- s ל- (sf) בכדי ליצור אחידות באופן הצגת הדירוגים המקומיים לסולם הדירוג של Standard & Poor's בתחום העסקאות המובנות.
מתודולוגיה זו דנה בהשפעה האפשרית שיש לצדדים קשורים ולחברות אשר תומכות בעסקה על הדירוג. הנחת היסוד של המתודלוגיה הינה שניתן להחליף צדדים קשורים במידה ודירוג האשראי שלהם יורד מתחת לרמה מסוימת, ועל כן דירוג העסקה אינו מוגבל לחלוטין לדירוג הצד הקשור. במידה ואין מנגנון החלפה המעוגן במסמכי העסקה, לרוב דירוג העסקה לא יכול להיות גבוה יותר מדירוג האשראי של הגופים הקשורים.
עסקאות CMBS (Commercial Mortgage Backed Securities) הן עסקאות המגובות בהלוואות המובטחות בנכס אחד או מספר נכסים מסחריים - אלה עשויים לכלול נכסים בשימוש לצורך משרדים, קמעונאות, תעשייה, מגורים או מלונאות. בחינת הנכסים המגבים את העסקה הוא הצעד הראשון והמרכזי לדירוג עסקת CMBS. ניתוח מאפייני הנכסים, מסייע לנו לקבוע את תזרים המזומנים הצפוי מהנכס לאורך זמן ואת שיעורי ההיוון אשר משמשים אותנו לחישוב ערך בר קיימא לטווח ארוך, לכל נכס. כריות הבטחון לעסקה, נקבעות על בסיס ערכים אלו, תוך שיקלול רמות המינוף בנכסים (Loan to Value - LTV). למעשה, ניתוח CMBS על ידינו מהווה סוג של ניתוח שיקום חוב (recovery).
מתודלוגיה זו דנה בעסקאות repack, בהן האג"ח מגובה על ידי, ולרוב אף נבנה במיוחד בצורה שתעקוב אחר, נכס מגבה כלשהו. עסקאות אלו מדורגות לרוב בדירוג הנמוך ביותר מבין הדירוגים של מקור התזרים לעסקה, זאת במידה ולהערכתנו אין סוגיות משפטיות ומבניות אשר יכולות לשבש או להקטין את תזרים המזומנים הצפוי.
המאמר מפרט השפעות אפשרויות ומגבלות הקיימים לגבי תשלומים שונים לספקי שירות בעסקאות מימון מובנה, על דירוג העסקה.